Güncel Patoloji Dergisi 2018, Cilt 2, Ek Sayı
EPS447(489 - Erkek İnfantta Unilateral Galaktosel
Meme Patolojisi
Ayşe Nur Uğur Kılınç 1, Zeynep Bayramoğlu 1, Sıddıka Fındık 2, İbrahim Akkoyun 3
1 Konya Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Patoloji Kliniği
2 Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı
3 Konya Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahisi Kliniği
  GİRİŞ

Galaktosel benign meme lezyonudur. Sıklıkla gebe veya süt veren genç bayanlarda genellikle süt vermenin aniden kesilmesine bağlı süt dolu retansiyon kistidir.Nadir görülen bu olguyu sunmak istedik.

OLGU

1 yaşında erkek hasta sol göğüs ön duvarında saptanan kitle eksizyonu incelendiğinde makroskopik olarak 3x2.5x1 cm ölçülerinde kirli beyaz yer yer şeffaf kesit yüzeyine sahip doku izlenmiştir. Histopatolojik incelemesinde düzensiz şekilli düzgün iç yüzeye sahip bazıları sekretuar aktivite gösteren kolumnar epitel ile döşeli kistik yapıların duvarında fibroblastik bağ dokusu mevcuttur. Bu bulgularla olguda galaktosel ile uyumlu olarak değerlendirilmiştir.

SONUÇ

Galaktosel lipomu veya maligniteyi taklit eden radyolojik görünüm sergileyebilir . İnfantlarda nadiren görülebilen galaktosel göğüs büyümesinin nadir sebeplerindendir. Erkek çocuklarda galaktosel etyolojisinde çeşitli hipotezler ortaya çıksa da multifaktoriyel olduğu düşünülmektedir..Erkek çocuklarda göğüste en sık kitle oluşturan sebeplerden olan lenfanjiom ,hemanjiomdan sonra klinikopatolojik olarak galaktosel de akılda tutulmalıdır.
Anahtar Kelimeler : Galaktosel , İnfantlarda memede şişlik