Güncel Patoloji Dergisi 2018 , Vol 2 , Num 2
Glomanjioperisitom, nadir görülen sinonazal tümör : Olgu sunumu
Seyhan Özakkoyunlu Hasçiçek 1 Ramazan Uçak 1 Özge Kocaman 1 Fevziye Kabukçuoğlu 1
1 Sağlık Bilimleri Üniversitesi Şişli Hamidiye Etfal Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, Patoloji Kliniği

Özet

GİRİŞ: Glomanjioperisitom, sinonazal tümörlerin %0,5-1?ini oluşturur. Kapillerler etrafındaki perisitlerin proliferasyonudur. Sıklıkla SMA boyanırken CD 34 ile boyanma göstermezler.

OLGU:Burun tıkanıklığı ile başvuran olguda sağ nazal kavitede 3.5 cm çaplı polipoid lezyon saptandı. Hematoksilen eozin boyalı kesitlerde yüzey epitelinden grenz zon ile ayrılmış vasküler yapılar etrafında uniform iğsi hücre proliferasyonu ve peritelyomatöz hyalinizasyon ile karakterize lezyon izlendi. B katenin ve SMA ile boyanma saptanan olgu glomanjioperisitom olarak raporlandı .

SONUÇ: Sinonazal kavitenin iğsi hücreli ve vasküler neoplazileri arasında yer alan glomanjioperisitomun piyojenik granülom, leiomiyom, anjiofibrom özelliklede soliter fibröz tümörden ayırımı güçlük yaratmaktadır. Düşük malignite potansiyeli gösteren glomanjioperisitomun, soliter fibröz tümörden ayrımında diffüz ve kuvvetli nükleer ? katenin pozitifliği , STAT 6 negatifliği yardımcıdır . Nadir görülen bir olgu olması sebebiyle paylaşmaktayız.